Värre än vanligt…

Regeringsgatan fortsätter

regerings-1

Regeringsgatan skiftar karaktär sedan man gått över Kungsgatan. Borta är de små trånga sidogatorna som här och var slingrar sig upp mot resterna av Brunkebergsåsen. Här blir det istället utsikt mot dominanta byggnader och ett city i statt i ständig förändring. Här kan man fånga en skymt av Konserthuset och jag vill påpeka att det inte var jag som var ute med bilen och knäckte till påbudsmärket.

regerings-2

Ultramoderna fasader strävar här upp emot skyn. Fotografen i mig muttrar något om att den svarta fasaden kommer att bli en effektiv ljusätare när allt är klart.

regerings-3

Där Mäster Samuelsgatan korsar Regeringsgatan kan man se en av Hötorgsskraporna. Fordom stod det Handelsbanken Finans på skrapans gavel, men nu tycks de ha tagit ner skylten och flyttat någon annanstans.

regerings-4

Nu börjar slutet anas. Även här byggs och donas det för fullt.

regerings-5

Inte ens på en tvärgata kommer man undan byggnadsställningarna. Återigen tittar några vackra hus fram i bakgrunden. Det gäller att lägga märke till var upplevelse som bjuds.

regerings-61

Runt nästa kvartershörn får vi en skymt av Jakobs kyrka. Den stackars kyrkan ser nästan inträngd ut i den här miljön. Tur att den näraliggande Kungsträdgården ger den lite luft på andra sidan. Som de dominanta byggnader kyrkor är ska de ha luft omkring sig för att komma till sin rätt och uppfattas som de vackra byggnadsverk de vanligen är.

Nu tar Regeringsgatan snart slut.

Annonser

2 svar

  1. Jag har svårt för de moderna raka opersonliga kuber utan utsmyckningar. De gamla fina huset hoppas man att dom får stå kvar.

    30 mars 2009 kl. 08:31

  2. Staffan H

    Skogsnuvan: Det hoppas jag också och rivningsraseriet är ju över nu i city så chansen är stor att det blir så.

    30 mars 2009 kl. 10:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s