Värre än vanligt…

Berättelsen om det strömmande vattnet och den hämningslöse bloggaren

vatten-1

Det var en gång en fotograferande bloggare som hette Staffan. Inte var han någon förtrollad prins, inte hade han någon vit springare och de motoriserade varianter av sådana han haft brukade få hålla tillgodo med rimmet ”Under all skit / är den faktiskt vit”. Det var förstås en sanning med modifikation, för med tiden brukade de få en tilltagande släng av rostfläckar också.

vatten-2

Vad var det då för speciellt med den fotograferande bloggaren Staffan då? Ja inte vet jag, för något rykte om att nedlägga drakar hade han inte om sig, men understundom har han visat viss talang för att få tyst på ilskna gamla kärringar på jobbet och det kanske kan räknas honom tillgodo? Ej heller har han räddat några undersköna prinsessor, även om ersättningen är förhandlingsbar.

”Jag behöver inte halva kungariket, det räcker med två tredjedelar” tänkte han i ett plötsligt anfall av generositet, ty matematik har aldrig varit hans starka sida. ”Om det kniper kan jag förstås hålla tillgodo med 25 procent – prutat och klart!” ty någonstans hade han snappat upp att det fanns något som kallades förhandling.

vatten-3

Nej, som sagt var, någon hejare på det där med att hantera vapen och begå hjältedåd i tid och otid var han ej, men icke desto mindre hade han ett vid det här laget rätt vältränat avtryckarfinger. Med kameran som vapen i hand bekämpar man förvisso inga drakar, men med mitt brinnande intresse kan man väl alltid roa sig med att fotografera eldsflammorna och svavelröken som slår ut från dem och lade snabbt till ett ”på behörigt avstånd, förstås”. Att drakar finns i verkligheten var han alldeles övertygad om, ty dem hade han sett i Trollflöjten vid några tillfällen och eftersom han hette Staffan och inte Tamino så fick det vara med drakdödande för hans del.

vatten-4

Ute i trollskogen trivdes han förvisso, men man kan ju aldrig så noga veta om man kan drabbas av hemska drakar där, tänkte han. Skogstrollen var han inte särskilt rädd för, ty liknande syner mötte honom i badrumsspegeln var morgon så det kändes vant på något vis.

vatten-5

Plötsligt fick han höra ett porlande ljud som växte i styrka för vart steg han tog. Det måste vara forsande vatten, tänkte han. Vatten kan ju vara bra att ha tillhands om utifall att man händelsevis skulle råka stöta på någon eldsprutande drake. Då kan man ju hans hopp om grillfest stäcka / genom att med några hinkar vatten hans eld släcka. Äsch, versmått hit och versmått dit, muttrade han. Som sagohjälte ska man ju kunna uttrycka sig verserat, så gnäll inte nu.

vatten-6

Att han inte hade någon hink till hands var förstås ett bekymmer, men han fann på råd: Kniper det kan jag säkert ta till kameraväskan. Å andra sidan hade fotokonsten inte gjort honom särskilt tät, men kniper det har man knappast tid att sålla.

Sedan fanns det ytterligare ett väsen i skogen, nämligen någon som kallades för Näcken. Det var allt en bisarr typ, den där Näcken. Sitta alldeles som Gud skapt honom ute i ett strömmande vattendrag och lira fiol. Undrar vad som felas honom?

vatten-71

Å andra sidan kändes den där Näcken som ett busenkelt problem att hantera om han skulle försöka sig på något fuffens. Det var bara att skramla lite med kameran och hota med att han skulle få komma med i en blogg på Internet om han inte passade sig. Därmed skulle han inte längre vara ball och hans saga följaktligen all, den saken var helt klar.

vatten-8

Dessutom kunde Näcken gott få vada i min ack så dräpande svada, eller vad sägs om den absoluta dödsstöten i form av ett ”Dessutom vill jag säga, som en bonus, / att även i denna skyddade vik / är du dig faktiskt lik / och därmed ett fall för Fonus.” Försöka duger i alla fall, även om det rimmar illa med… rimmar illa med… rimmar illa med… äsch, något!

vatten-9

Sedan den fotograferande bloggaren nu lagt upp taktiken inför mötet med eventuella hiskeliga drakar och andra skogens väsen kändes tillvaron trygg och han kunde nu lugnt ägna sig åt sin nya vurm, nämligen att försöka fotografera vatten på olika sätt för att få upp erfarenheten och dra nya nyttiga lärdomar.

Den fotograferande bloggaren tog bild efter bild utan att något hiskeligt vidunder hoppade fram ur någon bergsskreva och någon fiolmusik fick han heller inte höra. Dock passerade en möjlig kombination av dessa i form av en framrusande joggare med hörlurar på som slängde nyfikna blickar på kameran. ”Så brått som du har lär du ändå aldrig hinna ta några bilder” tänkte den fotograferande bloggaren, ity han själv räknade sig till flegmatikernas släkte och fortsatte sin lugna jakt på fler vattendrag att fotografera och terrorisera sina läsare med. Har ingenting hänt, sitter han fortfarande bakom sin dator och redigerar bildskörden.

vatten-10

Nu är min saga slut, en liten mus slipper ut och den som fångar honom har lov att göra sig ett fett pensionsavtal à la fackpamp av skinnet.

Annonser

5 svar

 1. Tamino till Papageno: Vaat haar tu i buuren? Föggler!

  Du är bäst, Staffan!

  1 april 2009 kl. 09:51

 2. Hoppas att du inte är rädd för skogsnuvor även om dom ibland grottar ner sig i bergsgrottor i skogen. Nu väckte du ett minne om näcken. När vi hade en lek fick min pappa sitta naken i en bäck och spela fiol och sjunga Ove Törnqvists: ”Näcken han sitter här i bäcken”. Som du förstår så var inte han heller riktigt klok. Du är härlig Staffan. Det här var en av dina mest härliga inlägg. Jättekram till galne Staffan

  1 april 2009 kl. 10:00

 3. Staffan H

  Mira: Åååh, tack! *rodnar*

  Skogsnuvan: Nej, skogsnuvorna verkar inte vara några farliga vidunder även om de stundtals verkar vara temperamentsfulla väsen. Kram tillbaks. 🙂

  1 april 2009 kl. 11:51

 4. tusse

  Also, der hat wirklich keine Hemmungen!

  1 april 2009 kl. 12:18

 5. Staffan H

  Tusse: Har du inte upptäckt det förrän nu? 😆 Vad gör man inte för att få läsarna att ta sig igenom ett inlägg med 10 bilder…?

  1 april 2009 kl. 12:35

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s