Värre än vanligt…

Så blev det vår

gras-i-vatten

Idag blev det med ens vår på allvar. Plötsligt var det riktigt varmt och skönt i solen och i luften. Plötsligt kunde jag ta en promenad på kvällskvisten och det var sådär 10 grader varmt ute. Jag vet att det är för tidigt att ropa hej ännu, men idag blev det väldigt uppenbart att utvecklingen går åt rätt håll.

Det finns naturligtvis rester av snö kvar på skuggiga platser och den kommer att ligga några dagar till innan dess saga är all. Aprilväder har vi alla hört talas om och det skulle inte förvåna mig om vi drabbas av sådant några gånger nu. För bara några dagar sedan låg det (blöt)snö på marken och inte den endaste skymt av någon blomma fanns att se. Nu är snön så gott som borta och idag såg jag tussilago växa i banvallskanten. Dikena är välfyllda av smältvatten nu, men om några månader kommer de att vara snustorra.

gula-lavar

Nu gäller det att glädjas för fullt åt alla positiva saker som sker. Lägger man tillräckligt mycket kraft på det har man inte så mycket energi över till att bli deppig av bakslagen.

Annonser

2 svar

  1. skogsnuvan

    Hurra Här regnar det och bofinken har kommit. Det luktar vår. Den är på väg inget tu tal om saken. Kommer det bakslag blir det bara tillfälligt. Det tror vi på

    3 april 2009 kl. 17:25

  2. Staffan H

    Skogsnuvan: Jag förstår din reaktion. Glädjeyra är mycket bättre än snöyra, eller hur? 🙂

    3 april 2009 kl. 23:01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s