Värre än vanligt…

Sergels torg – kontrasternas torg där allt händer

sergels-torg-1

Igår var det demonstration mot kriget i Sri Lanka mitt i körbanan, idag långfredag var det dags för kristen gudstjänst och sång. Det bjöds på något åt gospelhållet till och det var riktigt vackert sjunget.

sergels-torg-2

Drog mer folk än gårdagens demonstration gjorde det också. Vädret var visserligen bättre idag, men jag tror inte att det hade så mycket med det att göra.

sergels-torg-3

Den torrlagda fontänen på Sergels torg verkar mer och mer vara ungdomarnas samlingsplats. De kan sitta där och sola, medan andra skejtar. Syns gör man definitivt.

sergels-torg-4

Det enda man kan fundera över är det där med att ta sig över de flerfiliga körbanorna för att komma till fontänen. Idag var det storhelg och gles trafik. I vanliga fall gör man sådant med livet som insats.

sergels-torg-5

Tiderna förändras. En bra bit in på 70-talet var långfredagen årets tråkigaste dag. Allt var stängt, radion spelade bara allvarlig och sorgsen musik, på teve var det bara allvarliga och seriösa program. Idag är allt nästan som vanligt, vilket kanske är lite fel det också, men jag tycker det känns bra med lite mer liv och rörelse jämfört med hur det var förr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s