Värre än vanligt…

Nu kommer de ut ur vinterförvaringen

mc-11

En efter en plockas de nu fram ur garagen och gömmorna efter vinterns fixande och förvarande. De kan vara imponerande eller praktiska beroende på vilken syn motorcykelägaren har på sitt åkdon.  Roligt har de säkert när de kör dem.

mc-2

De större maskinerna tar definitivt en hel del plats, men icke desto mindre är de smidiga att ta sig fram med i den täta stadstrafiken. Nu närmar sig den tid då man understundom kan bedriva mc-studier på stan.

Annonser

11 svar

 1. Mr Bo

  Det är väl dessutom inga vägtullar på mc…?

  30 april 2009 kl. 05:18

 2. Lika här. En av mina åkare kommer farande med sin lilla hund på tanken. Ska försöka få en bild av det häftiga gänget nån dag. Han har axellångt vitt hår och hunden likaså. Båda har skägg

  30 april 2009 kl. 10:24

 3. Staffan H

  Mr Bo: Nej det kan det inte vara. Det finns ju ingen registreringsskylt fram som de kan fotografera vid passage av betalstation.

  Skogsnuvan: Det låter som ett spännande och ovanligt motiv. Hoppas du lyckas fånga dem en dag.

  30 april 2009 kl. 11:03

 4. Knarr!

  30 april 2009 kl. 12:50

 5. Det där ser ju trevligt ut. I Sverige! Härnere är det tusen gånger så många och rena dödspiloterna.

  Fransmännen kör sina motorcyklar som galningar, kör om i kurvor utan sikt och får möten framför en med en hårsmån till en själv och mötande bilar.

  Ofta kommer de flockvis och på kurviga vägar här håller man andan eller svär högt (maken, som är van och bra bilförare men tycker det här är urläskigt också).

  Här är motorvägsfarten 130km/tim. Hur fort de som kör om på de vägarna kör vågar man inte ens tänka på!

  30 april 2009 kl. 13:26

 6. Staffan H

  Mira: Exakt!

  Monica: Jo, jag kan tänka mig det och jag förstår att det är väldigt obehagligt att bli utsatt för deras Kamikaze-beteende i trafiken. Visst finns det sådana mc-förare här, men de är inte så många.

  30 april 2009 kl. 16:05

 7. Snygg skärpa och suddig bakgrund!

  30 april 2009 kl. 21:07

 8. En annanm sak: Köär vi 10 meter från min port/dörr på lördag? Jag tänkte göra det, och lägga ut en puff för det ikväll. Så fler hinner vara med!

  30 april 2009 kl. 21:11

 9. Staffan H

  Libby: Tack – ibland blir det som man tänkt sig… 🙂

  Ja, vi kör på det tycker jag! Vi har ju tidigare visat att vi är lite flexibla av oss.

  30 april 2009 kl. 21:16

 10. Mr Bo

  När man har bott här (Irland) ett tag så börjar man förstå varför dom har så många TT-lopp här, tror det är 15 st per år eller nåt sånt. Det var ett i lördags, 25:e, Cookstown 100 (Co Antrim). Nästa är den 9:e maj tror jag (Tandragee 100), 16:e maj är det dags för North West 200. En vecka efter NW200 börjar träningspassen på Isle of Man.
  Motorcyklar i Sverige bullrar avsevärt mycket mer än dom gör här, tror det kan ha att göra med att det är mer ett fritidsfordon i Sverige. Här är det ett fordon man åker till och från jobbet med, varje dag. Om man åker hemifrån kl 0400 på morgonen så vill man inte störa grannarna. Trafikledaren Ray bytte mc efter ett tag, ett av skälen till bytet var att den andra mc’n var tystare än den första! (Han har ingen alls nu, kedjan gick av på hojen i 120(?) och han for ut på en åker. Hål i växellådan, stukad handled.)

  1 maj 2009 kl. 05:07

 11. Staffan H

  Mr Bo: Du har nog rätt i att mc är mer ett praktiskt nyttofordon på Irland än det är här. Då är man mindre intresserad av att den låter för att imponera på omgivningen.

  Ray hade allt lite änglavakt där – puh!

  1 maj 2009 kl. 10:49

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s