Värre än vanligt…

Kyrktorn med tårtpapper?

jakobs-kyrka

Att fotografera stadens kyrkor är inte lätt och fungerar i många fall inte alls om man tänkt sig att få med alltihop på en snygg bild. Stadsbebyggelsen smyger sig på, är i vägen, skymmer, bryter av för skarpt, stjäl ljus eller stör på ett eller annat sätt. Vad gör man då?

Enklaste lösningen måste vara att inte ge upp utan att försöka ta vara på de möjligheter som bjuds, även om det medför att det endast blir delar av kyrkorna som kommer på bild. Det behöver inte vara fel. Äldre kyrkor är oftast rikt utsmyckade och när de presenteras i delar på bild får betraktaren en större chans att upptäcka och uppfatta de vackra och skickligt gjorda arbetena.

Ibland kan man få lite oväntad draghjälp av senare tiders konstruktioner som till exempel på den här bilden där taket till scenen i Kungsträdgården kom till pass, åtminstone tyckte jag det. 🙂

Annonser

4 svar

 1. tusse

  Många intressanta detaljer kommer fram på bilden i alla fall. De fyra takkuporna, t.ex. och de åtta varenuärförnåntingarna som sticker upp runt lökkupolen.

  6 maj 2009 kl. 23:51

 2. Staffan H

  Tusse: Onekligen och jag tror att vi hade missat många av detaljerna om jag hade försökt/om det hade varit möjligt att ta ett konventionellt foto av kyrkan.

  7 maj 2009 kl. 02:32

 3. Vad heter den här fina kyrkan då? Okunnig om Stockholms kyrkor är jag förvisso men det känns som om jag sett den.

  7 maj 2009 kl. 12:39

 4. Staffan H

  Skogsnuvan: Du har säkert sett den vid något besök i Stockholm. Det är tornet på Jakobs kyrka som ligger intill Kungsträdgården jag fångat på bild.

  7 maj 2009 kl. 12:59

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s