Värre än vanligt…

På vägen hem från jobbet

Norrlandsgatan 1

På Norrlandsgatan står just nu en stor lyftkran. Arrangemanget är rätt ovanligt – trafiken går mellan kranens ben. Så här dags på dagen är det en rätt fridfull gata, trots att den ligger mitt i city. Annat är det dagtid. Då är det fullt av köande bilar och folk som promenerar i rask takt mot bestämda mål. Kontrasterna kan vara stora i storstaden.

Norrlandsgatan 2

Bara några steg från kranen kan man hitta en entré med material med spännande och ovanlig form på väggarna. Det kan nog behövas, för i lokalerna huserar en stor advokatbyrå.

Norrlandsgatan 3

Ännu en spännande entré några steg bort. Allt du behöver göra är att fylla på med raketbränsle och ta skydd innan den stiger till väders. Citizens in space yes indeed!

Norrlandsgatan 4

En bit därifrån har någon parkerat både sitt fortskaffningsmedel och sin hjälm. Trycker man på den hemliga knappen kanske föraren växer upp ur underjorden och hjälmen får levande innehåll? Än är inte undrens tid förbi.

Norrlandsgatan 5

Andra är mindre noga med att vidtaga försiktighetsåtgärder. Uttrycket ”Gud beskyddar dårar” stämmer väldigt ofta. Hmmm, å andra sidan och när jag tänker efter… det ligger ett par hamburgerrestauranger i närheten. Maten ska vara tyst i munnen, sade de ofrivilliga och intet ont anande kannibalerna!

Norrlandsgatan 6

Full rulle ner på stan. Det är fredag kväll och klockan är runt 22. På söndag kväll är stadsbilden en helt annan vid samma tid. Sedan fick det räcka med fotografiska övningar för idag.

Annonser

2 svar

  1. Mr Bo

    ”Andra är mindre noga med att vidtaga försiktighetsåtgärder”… Politiker och trafikplanerare pratar väl fortfarande om nån slags ”Nollvision” som ett framtidsmål, att staden ska byggas så säker att ingen dödas eller skadas på gatorna. För min egen del anser jag att det är en utopi, det kommer aldrig att hända, inte så länge det finns folk som går sådär. Dom får nog göra en lagändring först, införa skottpengar på gådrullar, då kanske… (det ska bli spännande att se hur det blir med spårvagnar på Hamngatan och Klarabergsgatan).

    15 augusti 2009 kl. 09:21

  2. Staffan H

    Mr Bo: Du är synnerligen realistisk i din uppfattning. Visst är det bra att de bygger bort dåliga och rent ut sagt farliga lösningar, men folks beteende kan de inte bygga bort. It takes two to tango, you know…

    15 augusti 2009 kl. 12:43

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s