Värre än vanligt…

Nyfiken på Beckholmen – trä och tross

Beck 19

Trävirke av olika dimensioner, former och fasoner är oumbärligt. Saker behöver pallas upp, skyddas från att skava mot något eller så behöver man stötta upp något. I nio fall av tio används förmodligen trä i någon form för sådana ändamål. Det fanns virke för sådant lite här och var över hela Beckholmen och alla dess färger, former och utföranden fann jag oemotståndliga.

Beck 20

Beck 21

Beck 22

Beck 23

Beck 24

Konstigt vore det väl om jag inte skulle ta med några bilder på förtöjningsvirke också. En tross i naturmaterial är något riktigt vackert.

Beck 25

Desto mer vanligt förekommande nuförtiden är den här typen av polypropylen (var det åtminstone på 80-talet), polyprop kallad ombord. Just det där ordet ”polyprop” satte myror i huvudet på mig första gången jag hörde det. Polygrip visste jag vad det var för något, men polyprop…? Nåja, efter att försynt ha frågat en av inspektörerna klarnade det hela och jag visste därmed vart jag skulle skicka den godkända beställningen.

Beck 26

Visst behövs det rejäla doningar för att hålla fast dessa flytande konstruktioner så inte vindar och strömmar för bort dem. Traditioner jag själv kan väldigt lite om kändes väldigt nära där.

Beck 27

Fler sådana här dagar tack!

Annonser

3 svar

 1. Snyggt Staffan!

  22 september 2009 kl. 19:00

 2. Hihi! Du har koncentrerat dig på trä! Jag har just klämt ur mig fackverkskonstruktioner. Det här var riktigt roligt! Instämmer förövrigt med föregående talare!

  22 september 2009 kl. 19:25

 3. Staffan H

  Slottsträdgårdsmästaren: Tackar och bockar!

  Mira: Ja, jag sparade min motsvarighet till fackverkskonstruktioner till nu. Om sådär 15-20 minuter från det att jag skrivit detta ligger det nog ute.

  Delar helt din uppfattning – det här var både roligt och inspirerande!

  22 september 2009 kl. 23:21

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s