Värre än vanligt…

Stadsvyer

Jag vet inte vad det är, men många av stadens långa gator både fascinerar och tråkar ut mig på samma gång. Perspektivet är förstås fascinerande, men frånvaron av ljus (såvida man inte skulle råka bo högt upp i huset förstås) gör ofta ett dystert intryck. Någon gång ska jag utforska dessa stråk på allvar och se vad jag kan hitta för intressant.

En av Stockholms många motsägelser. Hus från förra sekelskiftet och från 1900-talets första hälft, Hötorgsskraporna och en snutt av en ännu modernare byggnad. Att Stockholm kan tillgodose de allra flesta smakriktningar inom arkitekturen torde vara ställt utom tvivel.

 

4 svar

 1. Vad var det de sa? ”Fem trumpetstötar mot himlen…” Tut, tut, tut, tut, tut… Runtomkring skrammel, visslanden, tjut och brummanden från en märkligt blandad orkester. Tutti. Staden börjar mer och mer låta som en kakafoni…

  10 mars 2011 kl. 08:51

 2. Staffan H

  Mira: Så sade de. Det gör staden definitivt!

  10 mars 2011 kl. 20:57

 3. Bilden med kyrkan gör mig nyfiken. Objektiv? Skärpedjup? Bilden är så klar och kyrkan kommer nästan klivande fram i bilden. Snygg bild!

  10 mars 2011 kl. 23:56

 4. Staffan H

  Gabrielle: Jag använde zoom 55-200 mm. Som jag minns det mätte jag ljuset mot kyrkan för att den inte skulle bli utfrätt och dess fina fasad förstörd. Detta skulle göra att även de ljusa fasaderna skulle klara sig. De lite mörkare blev lätt nedtonade och ramar in bilden. ISO 100, 1/250 s och bländare 7.1. Bländartalet ger bra skärpedjup.

  11 mars 2011 kl. 01:12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s