Värre än vanligt…

En titt på Högdalen

Högdalen är en av Stockholms södra förorter och den började byggas under 50-talet. Betongförort och allt vad man nu kallade dem på den tiden. De moderna husen påminde definitivt inte om äldre tiders bebyggelse, men de är betydligt charmigare än de som åstadkoms under miljonprogrammets dagar.

Det är bara huset i mitten som hör till den äldre bebyggelsen. De till höger respektive vänster om det är bara några år gamla, men har uppenbarligen ritats för att passa in i den befintliga bebyggelsen. Nytt och modernt, men inga skarpa stilbrott. Sådant gillar jag!

I utkanten av Högdalens centrum för tydligen Fria teatern en enveten kamp för sin fortsättning. Det kan inte vara lätt att vara en fri teatergrupp samtidigt som tidens ekonomiska vindar blåser friskt och från olika håll. Att fastighetsägaren har andra planer för huset är uppenbart.

Kyrkan mitt i byn! Nåja, inte riktigt men nästan. Vantörs kyrka ligger i utkanten av Högdalens centrum.

Huset används visserligen som tandläkarmottagning och Stadsbiblioteket har åtminstone haft en filial där. Lite pinsamt att behöva erkänna det, men det var ett tag sedan jag besökte filialen. Trädet vars grenar håller på att växa in i huset ger ett intryck av begynnande förfall, så därför avslutade jag besöket där för den här gången.

 

Annonser

4 svar

 1. Ah, vilka minnen jag får..och Fria teatern och allt 🙂 Tack!

  17 mars 2011 kl. 18:34

 2. Staffan H

  Christina: Kul att höra att bilderna berör. 🙂

  17 mars 2011 kl. 22:44

 3. Men hua vilka förfärligt fula hus och kyrkan ser då ännu värre ut. Inte undra på att folk blir lite galna och aggresiva när man måste bo på detta viset.

  17 mars 2011 kl. 23:00

 4. Staffan H

  Skogsnuvan: Husen och områdena från miljonprogrammets dagar är värre. Här följer åtminstone gångvägarna naturen och är inte dragna med linjal… 😉

  27 mars 2011 kl. 23:04

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s