Värre än vanligt…

En vårpromenad

_MG_2762 blogg

I söndags var det dags att  få en föraning om att den härliga våren inte är så långt borta. Skönt var det i solskenet och snön började smälta så smått. Ljuset börjar nu nå nedåt marken till, så jag tog en promenad med kameran. Det fick bli en sväng i Lilljansskogen, för den råkade ligga närmast till den dagen. Dessutom har jag inte gått så värst mycket där, så då kunde jag rätta till den bristen på samma gång.

_MG_2758 blogg

Min vana trogen vill jag gärna gå på de små promenadstigarna och inte utefter de stora stråken. Det tog inte så lång tid för mig att hitta en passande stig. Lite isig förstås, men det fick gå. Det dröjde inte länge innan jag insåg att husinnehavet i Kopparberg har satt vissa spår. Ljudet från storstadens brusande trafik irriterade mig där ute bland träden. I skog och mark ska det vara tyst och man ska höra fåglar och andra djur. Det enda brus som kan accepteras är vindens sus i trädens kronor. Jag tycks ha blivit en riktig lantis.

_MG_2760 blogg

Snart är det här med snö och kyla ett minne blott; igår var det riktigt varmt och skönt och det porlade överallt av smältvatten. Sverige må vara ett underbart land, men klimatet är inte optimalt för oss fotografer. Visst går det att göra spökbilder större delen av året, men i längden blir det enahanda. Den ljusa årstiden är kort och det är så mycket som ska hinnas med på några få månader. Nu har jag tagit några vinterbilder och då mot slutet av den mörka och kalla årstiden.

Insåg att jag bör utvidga mitt område något. Storstaden må erbjuda mycket, men spännande och slitna miljöer är det trots allt rätt ont om. Tomtmarken är så dyr att de knappt hinner ut med de sista flyttkartongerna innan det gamla, fina huset blir grävskopornas rov. Förr fick de stå kvar ett tag och kunde utgöra en snygg bakgrund eller lämplig miljö för spännande bilder. Att resa runt och utvidga reviret är nog ingen dum idé, så det ska jag försöka göra allvar av under året. Tills dess fortsätter jag som vanligt och till helgen finns Kopparberg i planerna. Där finns det gott om härliga miljöer!

 

Annonser

4 svar

 1. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Du med din fantastiska fotokonst skulle komma upp hit och fotografera döda fallet och alla fina ställen som finns här. Sommaren är vacker här och jag lovar att jag skulle guida dig till de finaste smultronställena och de mest intressanta häftiga platser som finns

  1 mars 2013 kl. 19:00

 2. Snart så!!! 🙂

  4 mars 2013 kl. 11:46

 3. Skogsnuvan: Jag har mycket god lust att göra en tur upp till Norrland i år och förhoppningsvis får jag möjlighet att göra en sådan. Då ska jag med glädje låta dig guida mig runt och visa allt det storslagna som finns där uppe.

  4 mars 2013 kl. 21:53

 4. Mira: Javisst! 🙂

  4 mars 2013 kl. 21:54

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s