Värre än vanligt…

Kontakt

Enklast, bäst och lättast är om du skriver till:

staffan (dot) huss @ telia (dot) com

Annonser

9 svar

 1. kerstin wennerström

  Sitter med en del tavlor efter min mamma som precis gått bort. Går in på Google för att se om det finns något om en konstnär som heter Helle Heinínge. Min tavla heter positiv depression, och jag kan inte säga att jag någonsin har tyckt om den. Jag kommer ihåg när min mamma&pappa köpte den. Några unga dörrförsäljare som pappa tyckte synd om, han tyckte väl om tavlan också hoppas jag, visade upp tavlor av en ung konstnärinna och pappa köpte en. Har alltså hängt i mitt föräldrahem i mer än 20 år.
  När jag läste historien om din tavla kunde jag inte låta bli att delge dig……………………..

  Kerstin

  25 juni 2008 kl. 20:03

 2. Staffan H

  Svar till Kerstin Wennerström:

  Hej!

  Vad trist att din mamma gått bort. Jag vill verkligen tacka dig för att du tog dig tid att skriva ner berättelsen om dina föräldrars Helle Heininge-tavla.

  Jag har också Googlat lite för att se om jag kunde hitta någon information om konstärinnan, men på Internet verkar det inte finnas så mycket att hämta.

  Det verkar onekligen som hon sålde sina tavlor via dörrknackning, åtminstone runt mitten av 80-talet. Om jag minns rätt fanns det flera dukar att välja mellan, men jag köpte naturligtvis bara den jag gillade.

  ”Positiv depression”? Jag tror inte att jag heller skulle gilla eller vilja köpa en tavla med den titeln. Än en gång tack för att du tog dig tid att skriva raderna ovan!

  Staffan

  25 juni 2008 kl. 22:30

 3. Carina

  Har en tavla med samma motiv det är en reproduktion av av tavlan som är målad 1982. Fick den av min bror som är kompis med dem som knackade dör på 80- talet, de sålde i huvudsak konst av danska konstnärer. Helle och Mats Bergman som de heter startade sdan Bergman gallerier. Om du vill ha upplysning om tavalan så kan du säkert höra av dej till dem.
  Carina

  22 februari 2009 kl. 10:39

 4. Staffan H

  Carina: Tack så mycket för all information. Jag uppskattar den och det gör säkert alla de som googlar på Helle Heininge också, för det är ett antal som gör det har jag märkt.

  22 februari 2009 kl. 15:22

 5. Ingrid

  Hej!
  I samband med att jag nyss flyttat hittade jag en målning som jag köpte -84 av en dörrförsäljare för 500 kr, precis som du och tydligen en hel del andra. Lustigt, för den heter också positiva depressioner och är av samma Helle. Eftersom den är ganska dyster har jag inte ens ramat in den, utan den har legat hoprullad i en garderob sedan den köptes. Undrar hur många Hellemålningar det finns?

  Hälsningar
  Ingrid

  17 juli 2009 kl. 23:33

 6. Staffan H

  Hej Ingrid!

  Det är roligt med alla kommentarerna till inlägget om den tavla jag köpte för nu rätt länge sedan. Precis som du säger verkar det som vi är ett antal som köpt hennes tavlor genom samma kanaler. ”Positiv depression” verkar vara ett brett tema med variationer i hennes konst, men också en ganska tidstypisk titel. Ju fler som kommenterar desto mer får vi veta. Tack för din pusselbit!

  18 juli 2009 kl. 00:14

 7. Lena Sandell - Samuelsson

  Hej Staffan.. De va ett tag sen.. 🙂 Hoppas allt är bra med dig..! Lika underbara bilder som en annan är van vid.. Ville bara springa in & önska dig en riktigt trevlig dag… 😉 kram lena

  13 juni 2011 kl. 07:39

 8. Staffan H

  Hej Lena!

  Kul att du är tillbaka på banan igen och tack för de fina orden.

  25 juni 2011 kl. 21:57

 9. stephan

  helle heninge ”positiv deprsession” finns idag på Erikshjälpen för 500kr,

  16 februari 2012 kl. 16:03

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s